• Win Van Jezelf

Navigatie Systemen voor Sporters


Mentale Bewustzijn

Het brein is het meest complexe orgaan in het menselijk lichaam en misschien ook wel het meest bijzondere. Met biljoenen connecties en patronen zijn de hersenen in staat ons lichaam en geest te beïnvloeden, zowel bewust als onbewust (Carsetti, 2010). Dit kan vaak in ons voordeel werken, maar vaak ook nadelig bij het trainen van een sport. Probeer deze vraag eens te beantwoorden voordat je verder leest: Hoeveelste sta je in een hardlooprace wanneer je de nummer twee inhaalt?

Bijna alle mensen geven het zelfde antwoord op deze vraag. Onze eerste reactie is; eerste, terwijl wanneer we bewust nadenken het toch echt tweede moet zijn. Om eerste te worden moet je immers de hardloper op de eerste plek inhalen. Je brein werk hier op de onjuiste automatische piloot.

Autorijden

Vergelijk trainen eens met autorijden; De meeste van ons stappen niet in een auto zonder een bestemming in gedachten te hebben met een plan om hier te komen. Je kiest een specifieke bestemming en zoekt de leukste of snelste weg hier naar toe. Tegenovergesteld gaan veel sporters naar hun training zonder plan of specifieke doelstellingen afgezien van; ik wil beter worden. Dit is vergelijkbaar met het rijden zonder bestemming. Je verbruikt veel tijd om doelloos rond te rijden.

Echter moeten we niet vergeten dat onze trainers en coaches wel een plan en bestemming voor ons hebben. Zij trainen ons tenslotte zodat wij beter kunnen worden. Ook dit kunnen we vergelijken met het auto rijden. Je hebt wel een bestemming gekozen, maar de navigatie zorgt ervoor dat je de juiste weg neemt. Hierdoor kun je nog steeds op de automatische piloot rijden. Een onbewuste bezigheid. Je denkt niet na bij het remmen, schakelen en je knipperlicht aan doen. Het gaat allemaal automatisch terwijl je gedachten zich vaak op een heel andere plek bevinden dan het rijden in de auto.

 

Het bewust reguleren van jouw automatische piloot

helpt 400% sneller beter te worden!

 

Wil je meer weten over de invloeden van onze automatische piloot en hoe we hier het beste mee om kunnen gaan? Neem contact met ons op.

#Bewustzijn #BrainFrames #AutomatischePiloot