• Win Van Jezelf

Waar droom jij van?


Greatness is earned not given

​Iedereen heeft weleens gedroomd over grote successen en fantastische ervaringen. Echter is er één groot probleem; dromen blijven dromen als je geen kleine stapjes richting je droom wil zetten. Onze vaak ontzettend hoge verwachtingen komen daarom vaak niet uit. Je wordt niet de een op de andere dag wakker als olympisch atleet. Hiervoor moet je investeren en met kleine stapjes kom je dichter bij het waarmaken van deze dromen! Wie heeft er niet gefantaseerd over het winnende punt binnen te halen in een wedstrijd, de olympische spelen te halen of kampioen van Nederland te worden?

Bij Win Van Jezelf gaan we hard aan de slag met jullie team doelstellingen en missie, maar ook je individuele doelstellingen:

  • We gaan jouw missie ontdekken en ontwikkelen voor je toekomst

  • We gaan leren effectieve doelen te stellen

  • We leren een programma te bouwen om je missie en doelen te behalen

  • We onderzoeken of je levenspatroon ook daadwerkelijk in lijn staat met jouw missie

Het is ontzettend belangrijk om dromen en doelen te hebben. Deze dromen en doelen navigeren naar ons uiteindelijke eindpunt. Je stapt als het ware in een auto en weet je eindbestemming. Net als dromen en doelen hoef je de weg er naartoe niet precies te weten want: “vele wegen leiden naar Rome.”

 

Stel je de volgende situatie eens voor:

In een team zet de trainer twee sporters geblinddoekt tegenover elkaar. Ze hebben nog geen opdracht van de trainer gekregen. De trainer telt vervolgens af; 3. 2. 1. START!

 

Niet alleen de geblinddoekte mensen vragen zich af wat er gebeurd en wat de bedoeling is, maar ook de mensen eromheen. Dit laat zien dat het stellen van doelen ontzettend belangrijk is. Zonder duidelijke doelen ontstaat er verwarring. Toch maken sporters best vaak al doelstellingen:

  • Ik wil 10 kilo lichter worden

  • Ik wil volledig hersteld zijn van mijn blessure voor 19 oktober

  • Ik wil dit jaar in de basis komen

  • Ik wil mijn techniek verbeteren en kampioen worden

  • Ik wil een coach worden

Waarom gaan we er dan toch mee aan de slag?! Het probleem ligt niet zozeer bij het stellen van doelen, maar wel bij het stellen van de juiste doelen. Zoals we allemaal misschien wel weten vanuit onze goede voornemens bij het nieuwe jaar is het veel gemakkelijker een doel te stellen dan ze daadwerkelijk te halen!

De meeste mensen hoeven we niet te overtuigen dat doelen stellen belangrijk is. Wel hebben we hulp nodig bij het stellen van een effectieve doelstelling en het ontwerpen van een programma die ons helpt deze doelstellingen te halen.

#doelen #missie