• Win Van Jezelf

Met je team naar een buitenlandse topclub?


Hoe doe je dat nou? Vanuit eigen initiatief met je hele team naar het buitenland op bezoek bij een topclub? Voor velen lijkt dit onmogelijk (meestal vanwege geld). Toch is het gemakkelijker te realiseren dan je denkt! Hieronder een aantal tips:

Buitenland trip

1. KIEZEN VAN DATA

Ga in overleg met je team en zorg ervoor dat je een bepaalde tijdframe kiest waarbinnen je opzoek gaat naar reisopties. Doe dit ruimt van te voren aan het begin van het seizoen. In augustus zijn veel mensen vaak nog vrij, echter zijn er ook al veel op vakantie en de tickets zijn relatief vrij prijzig. Een mooie tijdsframe is in de herfstvakantie. Meestal in de week rondom 20 oktober. Vaak is het ook nog redelijk mooi weer afhankelijk van bestemming!

2. WEES NIET TE SPECIFIEK

Kies nog geen vaste data. Ga eerst op onderzoek uit naar de mogelijkheden van vliegtickets voordat je exacte dagen uitkiest. Ryanair is je grootste vriend. Zeer goedkope vliegtickets waarin je vaak voor 50 euro al een retourtje naar populaire landen als Spanje en Italie hebt geboekt. Ryanair heeft een handige zoekfunctie op hun website waarin je de vliegroutes kunt vinden plus bijhorende prijzen. Je kunt zelfs vooraf al aangeven wat je budget is en de website zelf geeft dan je mogelijke opties aan. Wees vooral ambitieus (ga voor minder dan 100 euro of zelfs 50 euro). Persoonlijk ben ik met mijn volleybal team voor 30 euro retour naar een Spaans eiland gevlogen met 14 personen! Kijk ook bij meerdere vliegvelden zoals Eindhoven, Bremen en Dusseldorf Weeze.

Ryanair fairfinder

3. KIES JE TOPCLUB

Heb je een mooie locatie gevonden? Misschien al door in je achterhoofd een club in gedachten te hebben gehad, is het nu tijd om contact te zoeken. Dit lijkt erg moeilijk, maar is gemakkelijker dan je denkt. Tegenwoordig kun je met sociale media snel contact vinden. Ik hoor je denken: "Ik kan toch niet zomaar contact opnemen met de Louis van Gaal's uit de sportwereld!?" Nee, dat klopt inderdaad! Wat wel kan, is contact opnemen met assistent coaches, krachttrainers of managers. Hun namen kun je vaak wel vinden op hun website. Vervolgens is een simpele Facebook search voldoende waarin je vervolgens een berichtje kunt sturen. Als je goed Engels spreekt kun je ook gewoon de club opbellen!

Geef aan dat je met je team op bezoek wilt komen voor een uitwisseling. Kijken bij het hoogste team en waar mogelijk een oefenwedstrijd spelen tegen een jeugdteam. Jullie regelen zelf de reis, maar zijn opzoek naar een contactpersoon die jullie kan helpen bij het organiseren. Je kunt ook nog aangeven dat het interessant is voor reclame doeleinden dat er een internationale uitwisseling plaats vind. Vaak vinden clubs dit wel leuk, waarderen ze je inzet en heb je binnen de kortste keren contact!

4. GA IN OVERLEG

Zodra je contact hebt kun je in overleg gaan met elkaar. Bespreek de wensen, het programma en de reisdata. Schrijf dit allemaal duidelijk op. Vaak is het goed om via Skype of Whatsapp even te bellen met je contactpersoon. Wanneer het programma duidelijk is kun je aan de slag!

5. KIES JE OVERNACHTING EN VERVOER

Dit puntje is erg belangrijk. In de overnachting en vervoer zitten samen met het vliegticket de meeste kosten. Vraag aan je contactpersoon of ze misschien kunnen helpen. Vaak hebben ze wel een sponsor die goedkoop kan helpen. Denk ook aan het vervoer van en naar het vliegveld. In grotere steden zijn hostels een goede optie. Hier kun je vaak voor een bedrag van 12 euro per persoon per nacht verblijven inclusief ontbijt! Je slaapt dan met je team in stapelbedden in grotere kamers. Alleen maar goed voor het teamgevoel!

6. GELD INZAMELEN

Vanaf het begin van het proces kun je al geld inzamelingsacties organiseren met je team. Ga met elkaar om tafel en verzin een aantal activiteiten die jullie kunnen organiseren om geld in te zamelen. Verdeel rollen en ga aan de slag! Elke 100 euro extra is meegenomen. Je kunt bijvoorbeeld hapjes verkopen, een feest organiseren, lootjes verkopen, een sponsoractie houden of auto's wassen. Wees creatief!

baking sale

Spreek af dat al het geld wat binnen komt in de teampot terecht gaat. Dit geld gebruik je om de kosten te dekken. Wat over blijft aan kosten deel je door het aantal personen dat mee gaat. Het is verstandig om voor je trip een geld persoon aan te wijzen (het liefst 1 van de ouderen). Deze persoon bewaard het overzicht. Ook een handige tip is om van te voren iedereen een X bedrag over te laten maken naar deze persoon. Hiervan worden alle teamuitgaven in de trip betaald. Hierdoor hoef je niet apart na de trip te gaan bekijken wat iedereen heeft uitgegeven. Als er geld overblijft in de pot kun je dat netjes weer verdelen. Prive uitgaven zijn natuurlijk voor iedereen individueel.

7. INBOUWEN VAN ACTIVITEITEN

Zorg voor een onvergetelijk programma. Het is leuk om bijvoorbeeld je teamcaptains een dagactiviteit te laten organiseren. Een treasure hunt met allerlei verschillende opdrachten is altijd een succes. Maak een A4 met 10 verschillende opdrachten (natuurlijk met foto's van de uitvoeren). Elke opdracht heeft een bepaalde punten waarde. Aan het einde van de trip kijk je welk team het meeste punten heeft gehaald. De gemaakte foto's zijn je herinneringen die je nooit meer zal kwijtraken.

Bij de trainingen kijken van de topclubs en misschien een oefenwedstrijd spelen zal zeker ook onvergetelijk zijn. Natuurlijk kun je ook overleggen om zelf gebruik te mogen maken van de aanwezige faciliteiten. Zo kun je zelf ook in training blijven! Ben je in een grote bekende stad? Misschien kun je een voetbal stadion bezoeken of lekker de stad ontdekken met elkaar. Ook de staff wil misschien wel wat leuke presentaties geven! Voel je vrij om de staff van Win van Jezelf uit te nodigen. Wij houden wel van deze tripjes en hebben de nodige ervaring om je te helpen bij het programma!

team activiteit

Natuurlijk hoort een avondje op stap er gewoon bij! Misschien vinden de coaches dit geen goed idee, maar als je toch op pad bent met elkaar, zorg er dan ook voor dat je onvergetelijke herinneringen maakt!

8. TIJD VOOR VERTREK

Om kosten te bespraken zorg je ervoor dat iedereen zijn eigen eten/drinken meeneemt op de dag van je vlucht. Dit scheelt weer een avond uiteten! Zorg ervoor dat je de avond van te voren hebt ingecheckt. Ben je met een groot team, zorg dan dat je naast je handbagage een aantal check in koffers bijboekt. Een tip is om voor elke 3 personen 1 extra koffer te boeken. Zo hou je de kosten laag, maar kun je toch veel sportschoenen en andere materialen kwijt. Voor mannen komt het meestal wel goed om zonder koffers te gaan.

Vertrek airport

Tijdens de reis hebben jullie 1 reisleider die alle boarding passen heeft. Hij of zij houdt alles goed in de gaten. Een belangrijke laatste tip. Zorg voor voldoende vrije tijd. Een trip als deze heeft veel impact en het is belangrijk om ook even lekker te relaxen met elkaar!

 

Al met al is het mogelijk om met een budget van 150 a 200 euro per persoon ontzettend gave trips te plannen met je teams. Wanneer je zelf ook nog eens geld inzamelt en gebruik maakt van hulp in natura wordt het bedrag alleen maar lager. Heb je zelf nog handige tips? Laat het ons weten door op deze blog te reageren! Wil je hulp van ons? Stuur ons even een e-mailtje!

#teambuilding #buitenland #uitwisseling