• Win Van Jezelf

Cadeau inspiratie nodig? Koop tijd!


Tijd maakt gelukkig

Tijd is het nieuwe geluk. Recent Nederlands onderzoek gedaan op de universiteit van Maastricht toont aan dat vrije tijd gelukkig maakt. Dus niet die dure Apple of grotere televisie. Onderzoeker Paul Smeets zegt dat vooral het creëren van tijd voor activiteiten geluk oplevert zoals bijvoorbeeld sporten of het helpen van anderen.

Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor het kopen van een verjaardagscadeautje laat dan vooral je portemonnee thuis. Help je collega, vrienden, familie of teamgenoten eens met een traktatie tijd. Helpen van anderen heeft ook nog eens een positieve uitwerking op je eigen geluksgevoel en waardering.

Stel je voor een teamgenoot geeft je een kaartje cadeau waarop staat: 'Hey, wanneer je een keertje druk bent en het allemaal even te veel wordt, kun je deze cadeau kaart activeren en ik zal er voor je zijn om jouw tijd als cadeau te geven!' Dit kun je doen door bijvoorbeeld zijn of haar boodschappen te doen, een keertje te koken, het huis schoonmaken of een ander klusje zoals een wedstrijd fluiten overnemen.

Heb je ook een leuk tijd cadeautje? Laat het weten in de comments!

#WvJ #cadeautje #plezier #beloningen