• Win Van Jezelf

Wat doe jij na het maken van een fout?


Zijn één of meer van onderstaande situaties voor jou herkenbaar?

Ik voel een drang om het zo goed mogelijk te doen. Fouten maken accepteer ik niet. Het is lastig hiermee om te gaan gezien ik snel in een negatieve spiraal terecht kom. Wanneer ik in deze negatieve sfeer beland heb ik het gevoel dat mijn energie steeds verder weg zakt. Mijn energie daalt en hierdoor wordt mijn foutenpercentage nog groter. Ik realiseer me dat de cirkel hierna weer opnieuw begint en sterker.. sterker.. en sterker word.

Het valt me op dat ik heel kortademig ben. Ik denk dat dit het gevolg is van het gespannen gevoel in mijn lichaam. Ik mag geen fouten maken. Nu ik hier over nadenk valt me op dat ik ook wel eens mijn adem in houd tijdens het spel. Wanneer het spel even stil ligt na een punt ben ik genoodzaakt om heel diep adem te halen om weer op adem te komen.

De spanning in mijn lichaam is zeer hoog zowel voorafgaan als tijdens de wedstrijd. Deze spanning zijn echt geen ‘gezonde zenuwen’ meer. Dit werkt zeer negatief op mijn prestatie omdat de bewegingen die ik maak krampachtig en niet voluit zijn. Wanneer ik voor de lol aan het sporten ben heb ik nergens last van. Echter zodra de echte training start nemen de zenuwen het over. Doordat ik me bewust ben van deze situatie kijk ik steeds meer op tegen het uitvoeren van mijn taken. De zenuwen geven mij het gevoel dat ik geen controle meer heb over mijn lichaam.

Misschien zijn onze mentale training sessies dan wel wat voor jou! Lees snel meer!

#WvJ #Bewustzijn #Spanning #Fouten